از جمله مزایا و کاربردهای نورگیر حبابی،تبدیل فضاهای غیرقابل استفاده به مکانی کاربردی و در عین حال زیباست. بهعنوان مثال با استفاده از نورگیرهای حبابی میتوان فضایی مانند حیاطخلوت را به یک اتاق، آشپزخانه، گلخانهی شخصی، اتاق لباس و پرو و غیره تبدیل کرد.
نورگیرها در مقایسه با پنجرههای عمودی میزان نور تا چندبرابر بیشتر را تأمین میکنند. علاوهبر اینکه نور حاصل از نورگیر حبابی، بصورت یکنواخت در داخل محیط پخش میشود و احتمال بازتاب کمتری دارد در نتیجه حریم خصوصی را بیشتر حفظ میکند.
نورگیرهای حبابی از دو قسمت حباب (از جنس ورقهای پلکسی گلاس یا آکریلیک و ورقهای پلیکربنات) و پایه (از جنس فایبرگلاس مسلح به رزین پلی استر تشکیل شده است.
ورقهای آکریلیک و پلیکربنات به دلیل سبکی و مقاومت در برابر خش و ضربه و شرایط آبوهوایی نامساعد، مقدار نوردهی بیشتر، مقاومت در برابر تغییر رنگ و کمک به زیبایی سازه از جمله گزینههای مناسب جایگزین شیشه هستند.
مزایای نورگیر حبابی
- روشنایی طبیعی و میزان انتقال نور مناسب
- تنوع در طرح و رنگ برای ایجاد همخوانی با محیط
- عایق حرارتی (نوع فایبرگلاس)
- مقاومت بالا در برابر ضربه و عوامل طبیعی
- استحکام در برابر ضربه (10 برابر بیشتر از شیشه)
- مقاوم در برابر اشعهی UV آفتاب به دلیل وجود مواد ضد UV در ورقهای اکرولیک
- عدم نفوذ رطوبت و آلودگی از این قسمت سازه (عایق رطوبتی 100% در برابر عوامل جوی)
- عایق صوتی مناسب با استفاده از نوع حباب دوجداره جهت صرفهجویی در انرژی و جلوگیری از اتلاف دما
- ایمنی بیشتر
- زیبایی بصری بیشتر
- قابلیت باز و بسته شدن
- تنوع در سایز
- کاملاً آببند
موارد استفاده از نورگیر حبابی یا کوپل
- صنعت ساختمانسازی: از نورگیرهای حبابی در صنعت ساختمانسازی جهت مسقف نمودن مکانهایی که به نور طبیعی، آببندی، و بهینهسازی مصرف انرژی نیاز دارند استفاده میشود.
- در صنعت کشاورزی جهت طراحی و ساخت گلخانهها
- مکانهای توریستی
انواع نورگیر حبابی
نورگیر حبابی بر اساس جنس، شکل و نحوهی بازشدن تقسیمبندی میشوند.
انواع نورگیر حبابی بر اساس جنس:
- نورگیر حبابی با ورق پلیکربنات که مقاومت بالایی در برابر ضربه، شرایط جوی مختلف، حرارت، و اشعهی UV دارد اما شفافیت کمتری نسبت به نورگیرهای حبابی آکریلیک دارد.
- نورگیر حبابی با ورق آکریلیک شفافیت بالایی دارد و نور طبیعی را به بهترین نحو به داخل محیط هدایت میکند. با اینکه مقاومت آن نسبت به ورق پلیکربنات کمتر است اما قیمت بالاتری دارد.
از نظر شکل، نورگیر حبابی یا کوپل به سه دسته تقسیم میشود:
- ساده یا دایرهای
- هرمی
- چندضلعی: نورگیر حبابی چندضلعی، خود در اشکال مربع، مستطیل و لوزی تولید میشود و در فضاهایی استفاده میشود که به نورپردازی خاصی نیاز است.
از نظر نحوهی بازشدن نیز به نورگیر کوپل به دو دسته تقسیم میشود:
- ثابت: همانطور که از نامش پیداست به صورت ثابت به سقف متصل میشود و امکان باز و بسته شدن ندارد.
- متحرک: برخلاف دستهی قبل، نورگیرهای کوپل متحرک دارای جکهای پنوماتیک هستند که امکان بازگذاشتن درب نورگیر را فراهم میکنند.
جهت مشاورهی رایگان و استعلام قیمت با شمارههای 88403618-021 و 88404580-021 تماس بگیرید.
نورگیر حبابی با ورق پلیکربنات
نورگیرهای حبابی با ورق پلیکربنات یا نورگیرهای قوسدار در پروژههای مسقفسازی یا سقف برقی حیاطخلوت (پاسیو)، گلخانهها، بهار خواب، نورگیرهای سولهها، انبارها، استخرها، پارکینگ اتومبیل، سایهبان متحرک حیاط بکار میروند.
سازههای فلزی این نورگیرها عموماً بصورت قوسی و یا شیبدار اجرا میشوند و همانطور که از نام آن پیداست حبابهای آن از ورق پلیکربنات ساخته میشود.
به علت اینکه ورق پلیکربنات شفاف و نیمهشفاف، مشجر و رنگی است، عبور نور از آنها باعث نورپردازی زیبایی در محیط شده و جلوهی خاصی به فضا میدهد.
دربارهی ورقهای پلیکربنات بیشتر بخوانیم
ویژگیهای نورگیر پلیکربنات
- مقاوم در برابر اسیدهای آلی و معدنی، روغنها، محلول نمکهای خنثی، هیدروکربنهای آلیفاتیک، مواد پاککنندهی درزگیرها و الکلها
- نورگیرهای پلی کربنات نشکن و مقاوم در برابر ضربه و خراش (250 برابر بیشتر از شیشه) هستند که تضمین کنندهی امنیت این نوع از نورگیر است. هرچه ضخامت ورقهای پلیکربنات بیشتر شود، مقاومت آنها نیز افزایش پیدا میکند، به طوری که در ضخامتهای بالاتر، دیگر امکان شکستن نورگیر وجود ندارد.
- عایق حرارتی و صوتی و صرفهجویی در مصرف انرژی به دلیل دوجداره بودن (در تابستان از ورود گرما جلوگیری میکند و در زمستان مانع هدر رفتن گرمای داخل و درنهایت کاهش مصرف سوخت می شود.)
- انعطافپذیری و شکلدهی با حرارت
- قوسپذیری
- مقاوم در برابر اشعهی ماوراء بنفش UV و سایر شرایط جوی که باعث پایداری رنگ آن میشود.
- کاهش هزینههای تهویهی مطبوع
- تنوع رنگ
- شفافیت بالا
- سبکی
مراحل نصب نورگیر حبابی با ورق پلیکربنات
پلیکربنات به دو صورت نصب میشود: سقفی و دیواری
ابتدا شیارهای داخل ورق از مواد ریز و ذرات خارجی پاک میگردد و پیچها تنها تا اندازهای سفت میشوند که تنش و تغییر شکل موضعی در ورق ایجاد نشود.
سطح ضد اشعهی فرابنفش باید در سمت خارجی نصب گردد و چسب حفاظ اشعهی فرابنفش پس از نصب برداشته شود.